fbpx

נרשמים ומתעדכנים

ניוטון ניוזלטר

להפסיד בכבוד

שרון אהרוני, מנהלת ומדריכה פדגוגית

איך לומדים להפסיד בכבוד? הינה כמה טיפים מנצחים

להורים תפקיד עיקרי וחשוב באימון התמודדות עם הפסד. משחק משותף זוהי דרך נהדרת המשלבת בין זמן איכות ליכולת ללמד ולהכשיר את הילד להתמודדות עצמאית בחיים האמיתיים, בהם לפעמים מנצחים ולפעמים מפסידים.

ככל שנקדים ללמד את הילדים להפסיד בכבוד, להתמודד עם מצבי תסכול בחיים וגם לקום מחדש עם כוחות מחודשים ולהמשיך ללמוד ולהילחם מחדש – כך יהיה להם קל יותר בהתמודדות בעתיד.

ישנה חשיבות לכך שהילד יוכל לראות את מכלול היכולות והחוזקות שלו שהם מעבר לתוצאה במשחק, לנהל את ההפסד ולהתרומם.

איך מלמדים "לדעת להפסיד"? הינה כמה טיפים:

1. בחרו במשחק המותאם לגיל הילד– גוונו במשחקים ושחקו הרבה במשחקים משותפים שבהם הילד יוכל גם לנצח וגם להפסיד. טרם המשחק, התחילו בדיון קצר על איך לפעמים אנחנו מנצחים, ופעמים אחרות לא. הדגישו שזה בסדר לא לנצח כל פעם ושהדבר הכי חשוב זה ליהנות.

2. הגדירו לפני תחילת המשחק את חוקי המשחק וודאו את הבנתם – זוהי ההזדמנות ללמוד על חוקי המשחק. וודאו שילדכם הבין את החוקים ותנו לו לשאול שאלות בהתאם. הסבירו כי ישנה חשיבות לעמידה בחוקים- ערך היושר וההוגנות לצד התמודדות עם ניצחון וגם עם הפסד. בתחילה ניתן לפתוח בסבב אימון שיאפשר בדיקת תאום הציפיות והחוקים.

3. תנו דוגמא אישית להפסד בכבוד ולניצחון– אתם ההורים מהווים דוגמא ומודל לחיקוי עבור הילדים. בזמן משחק משותף, הדגימו כיצד מפסידים בכבוד ואיך אתם מתמודדים בהפגנת איפוק ושלווה. אם אתם ניצחתם, שמחו בשמחה מתונה, בלי להגזים ובלי להתנשא על המפסיד.

4. לא תמיד מנצחים– תחילה אפשרו לילד לנצח במשחק לפני שהוא חווה הפסד וחגגו עימו את הניצחון. בהמשך, אפשרו לילד להפסיד ועזרו לו לכוון את ההתנהגות שלו ושבחו אותו על ששיחק על פי החוקים, חיכה בסבלנות לתורו וכד'. אל תעדיפו לתת לו לנצח ובכך לחסוך ממנו את התסכול, כי בכך תעבירו לו מסר שהוא חייב לנצח ושהוא אינו מסוגל להתמודד עם הפסד. במידה והילד מתקשה בהפסד ומקבל את זה קשה, או בוחר "לשבור את הכלים", גלו רגישות ואמפתיה לחוויה שחווה. הסבירו כי לפעמים מנצחים ולפעמים מפסידים. שימו דגש על חווית ההנאה המשותפת במשחק.

משחק נעים!

מגדל קוביות

הרשמו לניוזלטר
של ניוטון

קבלו עדכונים שוטפים על ההרשמה לגנים,
אירועים ומרכזים חינוכיים

צור קשר

תאריך לידה של הילד/ה
שנת לימודים רצויה
מתעניין בסניף ניוטון ב:

מרחב קהילתי

כגוף חינוכי הרואה כל ילדה וילד כחלק מתא משפחתי וקהילתי, אנו רואים עצמנו כחלק מהמסע שלכם. לכן, הגנים שלנו הם מקום חי ונושם לא רק בשעות הפעילות הפורמליות, אלא גם לאחר מכן.

אנו שואפים להיות מרכז משפחתי-קהילתי-חינוכי, המעניק מעטפת רחבה של פעילויות פנאי ושירותים מקצועיים לקהילת המשפחות של ילדי הגן וכן לקהילה הרחבה.

אמון ושקיפות

אנו רואים חשיבות עיקרית בבניית שיח בריא בין ההורים לצוותי הגנים, כזה המבוסס על אמון ושקיפות הדדיים.

מתוך הבנה שכולנו כאן יחד, פועלים למען אותן המטרות – הבטחון, ההנאה וההתפתחות המיטבית של כל ילדה וילד.

הצוות החינוכי

המשאב החשוב ביותר בחינוך הוא ההון האנושי.

אנו משקיעים את מירב המשאבים בפיתוח אנשי החינוך שלנו, הן בציר המקצועי – הדרכות והכשרות שנתיות, מלגות לימודים ואפיקי קידום בתוך הארגון, והן בציר האישי – עם תנאי העסקה יוצאי דופן לצד השקעה ברווחה ובהוקרה לעידוד ולמצוינות. גם כאן, הרווח כולו של הילדים שזוכים לגדול עם צוות שחווה מימוש וסיפוק מקצועי.

מעטפת ניהולית

מאפשרת לכל בעל תפקיד להתמקד במומחיותו המקצועית. מטה הרשת מנהל את תחומי התפעול, הפדגוגיה ומשאבי האנוש בכל הגנים.

מנהלת הסניף מתמקדת בניהול שוטף של הגן, הקהילה והצוותים. כתוצאה מכך, הגנים מנוהלים במקצועיות והגננות מושקעות אך ורק בחינוך.

גישה חינוכית

אנו מאמינים ביצירת רצף והמשכיות בין המעגלים הסובבים את עולמו של הילד- המשפחתי, החינוכי והקהילתי, כמפתח להתפתחותו המיטבית.

בשנים המשמעותיות ביותר להתפתחותם, אנו מלווים את הילדים באופן צמוד ע"י יועצת פדגוגית מומחית, בהתאם לתכנית פדגוגית סדורה המתמקדת ב- 3 צירי התפתחות מרכזיים: מוטורי, חברתי-רגשי וקוגניטיבי, אשר מאפשרת מעקב והתאמה אישית לכל ילדה וילד לאורך כל השנה.